Regisseur Ondermijning en Bibob-coördinator - Gemeente Ridderkerk

Als regisseur ondermijning was ik verantwoordelijk voor de uitvoering, evaluatie en het opstellen van nieuwe (jaar)plannen en adviseerde ik de burgemeester als portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid. Ik werkte nauw samen met verschillende externe partners (zoals de Politie, RIEC, en veel collega's binnen de organisatie). Ik ondersteunde de adviseur openbare orde en veiligheid met mijn expertise in de uitvoering van het bestaande beleid. Dit combineerde ik met de rol als Bibob-coördinator.

Als Bibob-coördinator trad ik op als spelverdeler en sparring-partner van de collega’s en was ik verantwoordelijk voor de meer complexe integriteitsonderzoeken. Ik ondersteunde andere afdelingen bij het verder vormgeven van de integriteitstoetsing binnen hun werkproces, bijv. bij het verstrekken van vergunningen en subsidies, en bij verkoop en aankoop van vastgoed, goederen en diensten.

Ik heb voor deze opdracht de volgende producten opgeleverd en (deels) geïmplementeerd:

o   Plan van aanpak Bibob

o   Plan van aanpak DOL/DOR

o   Meerjarenplan ondermijning

o   Plan van aanpak bewustwording ondermijning

o   (verkort) Plan van aanpak Gemeentelijk Signaaloverleg


Medewerker Integrale Veiligheid en coördinator Jeugdoverlast - Gemeente Neder-Betuwe

In deze tweeledige functie adviseerde ik op een breed scala aan onderwerpen binnen het veiligheidsdomein. Met speciale aandacht voor de bewustwording op ondermijning, jeugdoverlast en mensenhandel. Daarnaast was ik voorzitter van het jeugdoverleg waarbij verschillende partners, zoals de leerplichtambtenaar, Mozaïek (jongerenwerk), Boa’s, politie (jeugdagent), Iriszorg (preventiemedewerker), zorgteam en de beleidsmedewerker jeugd aansloten. Als coördinator heb ik de samenwerking op dit thema geïntensiveerd en is er gewerkt aan het verbeteren van de samenwerking omtrent de groepsaanpak jeugdoverlast.

Ik heb voor deze opdracht de volgende producten opgeleverd en (deels) geïmplementeerd:

o   Plan van aanpak bewustwording ondermijning

o   Plan van aanpak mensenhandel

o   Plan van aanpak jeugdoverlast

o   (verkort) Plan van aanpak Gemeentelijk Signaaloverleg

Naast het opleveren van bovenstaande producten heb ik de twee adviseurs openbare orde en veiligheid met mijn expertise ondersteund in de uitvoering van het bestaande beleid. Verder adviseerde ik de burgemeester over de aanpak ondermijning, de bewustwording ervan, de aanpak jeugdoverlast en de borging van dit alles binnen de organisatie. Als afsluiting van mijn opdracht heb ik een veiligheidsdag georganiseerd.


Coördinator Kempen Interventie Team - Basisteam De Kempen

Als coördinator van het Kempen Interventie Team (KIT) heb ik voor de acht gemeenten in Basisteam De Kempen (Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden, Waalre en Veldhoven) integrale controles op het gebied van complexe handhavingscasuïstiek en ondermijning gecoördineerd. Samen met gemeente, Omgevingsdienst, Veiligheidsregio en politie controleerden we locaties waarvan het gebruik niet duidelijk was of waar vermoedelijke misstanden waren. Partners zoals NVWA, Arbeidsinspectie of Enexis sloten aan wanneer de situatie daarom vroeg.

  • Coördineren van (gemeentegrens overstijgende) integrale acties met een hoge mate van (bestuurlijk) afbreukrisico en vertrouwelijkheid. Daarbij aansturen op kwaliteit, proces en resultaat. Zorgdragen voor afstemming en afhandeling van projecten/dossiers.

  • Plannen, coördineren en bewaken van acties, doorlooptijd en afdoening van (deel)-cases door teamleden en derden.

  • (integraal) Adviseren van de betrokken KIT partners (bestuurders, management en uitvoering) en zorgen voor een juiste onderlinge (bestuurlijke) afstemming bij team/grens overstijgende onderwerpen.

  • Investeren in een goede relatie en goede werkafspraken met de medewerkers en de burgemeesters van de Kempengemeenten.

  • Onderhouden van een actieve relatie en samenwerking met KIT partners op operationeel, tactisch en strategisch niveau.


Projectadviseur - Gemeente Waalre

Binnen de gemeente Waalre spelen allerlei veiligheidsthema's. Voor één van deze thema's heb ik een projectplan geschreven. Dit ging zowel over een aanpak van dit thema, als de implementatie ervan in de ambtelijke organisatie


Adviseur Openbare orde, Veiligheid en Crisisbeheersing - Gemeente Oisterwijk

Als Adviseur Openbare orde en Veiligheid (AOV) was ik de spin in het web van de afdeling Veiligheid. Ik was de linking pin tussen de bestuurder, de burgers en ondernemers. Op allerlei gebieden, zoals jeugdoverlast, ondermijning en evenementenveiligheid heb ik me ingezet om Oisterwijk veiliger en leefbaarder te maken. Door mijn ruime kennis en ervaring was ik een sparringpartner voor iedereen.

  • Opstellen en uitvoeren van het veiligheidsbeleid, afhandeling van veiligheidsissues op zowel strategisch, tactisch als uitvoerend niveau.

  • Adviseren op het gebied van crisisbeheersing.

  • Coördineren en adviseren bij multidisciplinaire trajecten voor wat betreft openbare orde en veiligheid (politie, Wijk GGD, brandweer, jongerenwerk, Boa’s).

  • Gesprekspartner en (on)gevraagd adviseur voor de burgemeester en het management, alsmede voor externe organisaties (politie, openbaar ministerie, veiligheidsregio, etc.) die actief zijn op het werkterrein van de functie.


Toezichthouder Leefbaarheid en Ondermijning - Gemeente Tilburg

Als toezichthouder hield ik me bezig met:

  • Integrale controles van overlastpanden, dealpanden, woonwagencentra en bedrijventerreinen.

  • Controles van vervuilde panden, strijdigheid bestemmingsplan, verpaupering en bouwen zonder vergunning.

  • Controles ter plaatse, aanschrijvingen, verdelen meldingen, contact met melders en overlastgevers.

  • Mede adviseren van het bestuur op het brede gebied van openbare orde en veiligheid.

  • Mede vormgeven aan werkprocessen en systemen.